Melkveebedrijf T.S. Oldenburger ~ Hoofdstraat 5 ~ 961 AA GROOTEGAST ~ info(@)oldenburger-melkvee.nl ~ 06 21 62 37 63
oldenburger-melkvee.nl
Gezicht op de Provincialeweg. Rechts de boerderij waar toen Arrien Reitsema woonde. Voorheen woonde daar de familie Taeke Oldenburger, die verhuisde in 1959 naar een boerderij gelegen aan de Provincialeweg naast het pad van de molen. En weer later naar de boerderij aan de Hoofdstraat 5 in Grootegast.
oldenburger-melkvee.nl
Deze foto uit de jaren ‘30 van de betonbouw van Klaas Folgerts. Links staat Taeke Oldenburger die toen boer was. Het paard is van Taeke Oldenburger en werd gebruikt om de betonnen ringen op wagens te takelen. De ringen werden in de grond geplaatst en werden gebruikt als regenbakken, septictanks of als mestbakken.
oldenburger-melkvee.nl
In deze boerderij aan de Hoofdstraat 9 te Grootegast woont nu de familie Oldenburger. De boerderij is in 1925 gebouwd. Op de foto de timmerlieden, rietdekkers, familie en kennissen. Eerste eigenaar was Lucas Cazemier. Het huisnummer was toen A-102, later vernummerd naar Hoofdstraat 5. Voorheen stond achter deze boerderij, een eindje van de weg, een boerderij van de familie Zuidema. Later woonden de gebroeders Piet en Sietze Oldenburger op deze boerderij.
oldenburger-melkvee.nl
Taeke Oldenburger, geboren op 10 maart 1903 te Niebert. Huwde op 23 mei 1939 in Leek met Grietje Balk, geboren 22 augustus 1902 in Leek. Taeke is overleden in Grootegast op 16 september 1977. Grietje Balk is overleden op 24 januari 1966 te Grootegast. De vrouw op de foto is Dineke Hilbrands, die destijds samenwoonde met Henk Ossentjuk. Ze bewoonden het molenhuis van 1973 tot 1974.
oldenburger-melkvee.nl oldenburger-melkvee.nl oldenburger-melkvee.nl oldenburger-melkvee.nl oldenburger-melkvee.nl oldenburger-melkvee.nl
OLDENBURGER-MELKVEE .NL